Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността

...
Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността
Коментари Харесай

РСМ освободи Бучковски от поста специален представител в преговорите с България

Правителството на Република Северна Македония освободи Владо Бучковски от длъжността специфичен представител на страната в договарянията с България за решение на разногласието сред двете страни, потвърдиха за МКД от държавната пресслужба.

Освобождаването на Бучковски e минало на съвещанието под точката " кадрови решения ". Засега не се оповестяват аргументите за освобождението му, само че тя стана факт ден след безапелационната позиция на българския КСНС по тематиката " Република Северна Македония ".

" Към края на предходната година на Бучковски бе прeдложен мандат като медиатор в диалозите с България за решение на разногласието и повдигане на българското несъгласие за страната, заради което Република Северна Македония не получи дата за договаряния с Европейски Съюз ", отбелязва МКД. " Бучковски доста пъти посети България и имаше срещи с президента и премиера на тази страна, както и с министри и други авторитетни публични персони и бе посетител на телевизионни канали, където даваше свои отзиви и оферти по какъв начин да бъде решен разногласието сред двете страни ", показва МКД.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР