Правителството на Република Северна Македония е сформирало работна група, която

...
Правителството на Република Северна Македония е сформирало работна група, която
Коментари Харесай

Македонското правителство праща линейки за ранените от Струма

Правителството на Република Северна Македония е образувало работна група, която да координира превозването на ранените при злополуката на Автомагистрала " Струма " в България и на тленните останките на жертвите, заяви МИА.

Работната група, образувана на държавно съвещание през вчерашния ден, ще бъде водена от министъра на външните работи Буяр Османи и ще включва още министъра на превоза и известията Благой Бочварски, министъра на труда и обществената политика Ягода Шахпаска и министъра на опазването на здравето Венко Филипче.

Правителството е инструктирало министъра на опазването на здравето Венко Филипче да обезпечи коли за спешна помощ за превозване на ранените и напълно да покрие финансовите разноски за транспорта, както и да им обезпечи нужните здравни грижи, без значение дали потърпевшите са здравно обезпечени, се споделя в известието.

Министерството на външните работи ще дава отговор за превозването на тленните остатъци на жертвите от автобусната злополука в България. Правителството съобщи, че ще покрие разноските за погребенията.

Министерството на вътрешните работи ще обезпечи полицейски конвой, който ще съпровожда колите от границата с България до крайната им дестинация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР