Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп ще отмени една

...
Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп ще отмени една
Коментари Харесай

Тръмп удря по наследството на Обама

Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще анулира една от най-важните ограничения на предшественика му Барак Обама за закъснение на световното стопляне. Това ще стане посредством облекчение на условията за парниковите излъчвания от централи на въглища, съобщи Дарик радио.

Новият държавен проект се чака да бъде показан до дни. Той планува американската Агенция за запазване на околната среда да разгласи, че разпоредбите от ерата на Обама, опонират на федералното законодателство, налагайки стандарти за нездравословните излъчвания, за които няма рационална причина да се счита, че могат да бъдат изпълнени.

Една от задачите е да се съживи въгледобивната промишленост. Предложението на Агенцията за запазване на околната среда е в отговор на обещанието на да постави завършек на ограниченията от времето на Обама за ограничение на световното стопляне. Тръм даде обещание също по този начин и да извади Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата.

Агенцията няма да предложи незабавно нови правила, които да заместят тези от времето на Обама, само че ще изиска публични диспути по въпроса за намаляването на излъчванията от централите на въглища и природен газ. Говорителка на организацията е отказала коментар, само че е декларирала, че държавното управление на Обама е надхвърлило прекомерно доста пълномощията си, въвеждайки своите правила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР