Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп одобри план за

...
Правителството на президента на САЩ Доналд Тръмп одобри план за
Коментари Харесай

Тръмп одобри предоставянето на смъртоносни оръжия на Киев

Правителството на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп утвърди проект за снабдяване на смъртоносни оръжия на Киев за да укрепи украинската войска, която се бие с подкрепяни от Русия сепаратисти, съобщи Reuters, като се базира на американски чиновници.

Новите оръжия включват американски противотанкови ракети "Джевълин ", които Украйна от дълго време желае, с цел да укрепи защитата си.

Цитираните чиновници пожелаха да останат анонимни, тъй като не бяха упълномощени намерено да разискват проекта. Решението евентуално ще изостри напрежението сред Съединени американски щати и Русия.

Държавният департамент, който управлява задграничните военни продажби, не удостовери вероятно изпращане на противотанкови ракети или други смъртоносни оръжия, само че съобщи преди дни, че Съединени американски щати са решили да дават "засилени отбранителни качества " на Украйна, с цел да й оказват помощ да построява армията си в дълготраен проект, да пази суверенитета си и да "възпира по-нататъшна експанзия ".

Преносимите противотанкови ракети "Джевълин " могат да убиват, само че поддръжниците на даването им на Киев от дълго време упорстват, че те се считат за "отбранителни " тъй като украинците биха ги употребявали, с цел да пазят своята територия и да възпират руснаците, а не с цел да атакуват друга страна или да завземат нова територия.



По закон Държавният департамент би трябвало да уведоми Конгреса за плануваните задгранични военни продажби, задействайки интервал на обзор, при който конгресмените могат да подхващат дейности за прекъсване на продажбата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР