Правителството на Полша възнамерява да конфискува руска собственост и активи

...
Правителството на Полша възнамерява да конфискува руска собственост и активи
Коментари Харесай

Полските власти ще конфискуват руски имоти и активи в страната

Правителството на Полша има намерение да конфискува съветска благосъстоятелност и активи в републиката, сподели в изявление в неделя полският министър председател Матеуш Моравецки.

Според министър-председателя полските управляващи възнамеряват среща с опозицията в понеделник, по време на която „ ще издигнат въпрос по какъв начин да замразят и конфискуват съветската благосъстоятелност в страната “.

„ Имаме малко такава благосъстоятелност. От една страна, има конституционни ограничавания за сходни дейности, свързани с правото на собственост; въпреки това, от ден на ден поляци не схващат за какво не можем да предприемем такива дейности у нас, в случай че италианците конфискуват яхти на съветски олигарси “, сподели Моравецки.

„ Искаме да приемем това през Сейма [долната камара на Народното събрание – б.р.] и взехме решение, че опозицията би трябвало да бъде включена в този развой “, изясни той.

Той акцентира, че макар че в Полша няма съветски яхти, " има някои недвижими парцели и финансови активи, акции на компании ".

" Във всеки случай нашата власт твърдо поддържа това “, сподели министър председателят.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР