Правителството на Полша упълномощи ръководителите на съответните министерства да въведат

...
Правителството на Полша упълномощи ръководителите на съответните министерства да въведат
Коментари Харесай

Полша не иска украинското зърно и храни - спира вноса им

Правителството на Полша упълномощи ръководителите на съответните министерства да вкарат краткотрайна възбрана за импорт на зърно и хранителни артикули от Украйна. Това се споделя в изказване, оповестено в събота на уеб страницата на държавното управление.

По-рано в събота бе обявено, че министър председателят Матеуш Моравецки и съответните министри са разискали вероятни решения и публични дейности, които Полша може да предприеме, с цел да отбрани полските фермери и консуматори. Обмислени са ограничения за разрешаване на обстановката на селскостопанския пазар в страната. В изказването се отбелязва още, че съответните министри са " в непрекъснат контакт с управляващите на Украйна ".

В петък шест страни от Европейски Съюз, в това число Полша, приканиха за основаване на обединен европейски механизъм за закупуване на украинско зърно и въвеждане на митнически квоти за селскостопански артикули от Украйна в Европейски Съюз. Сред тези страни е България и Словакия. Самата Словакия към този момент вкара на 13 април краткотрайна възбрана за обработка и продажба на зърно от Украйна, намиращо се в страната. Забраната важи и за към този момент приготвеното от него брашно.

Източник:БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР