Правителството на Палестинската автономия, базирано в окупирания Западен бряг, подаде

...
Правителството на Палестинската автономия, базирано в окупирания Западен бряг, подаде
Коментари Харесай

Палестинското правителство подаде оставка

Правителството на Палестинската автономност, основано в окупирания Западен бряг, подаде оставката си пред президента Махмуд Абас, заяви министър-председателят Мохамед Щайе, съобщи Агенция Франс Прес.

" Подавам оставката на държавното управление на президента Махмуд Абас ", съобщи Щайех, като добави, че тя идва след събитията, свързани с " експанзията против линията Газа " и " ескалацията на обстановката на Западния бряг и в Йерусалим ".

Той съобщи, че е предложил оставката си на 20 февруари, само че публично я подава в писмен тип през днешния ден.

Абас е изправен пред възходящ яд, откогато на 7 октомври терористичната организация " Хамас " нападан Израел и избухна война - мнозина подлагат на критика палестинския президент, че не е осъдил остро израелската атака, последвала бруталната офанзива на терористите.

От 2007 година насам палестинското управление е разграничено сред Палестинската автономност на Абас, която упражнява лимитирана власт на Западния бряг, и придвижването " Хамас ", което ръководи Газа.

Оставката на държавното управление на Западния бряг идва в миг, когато няколко страни, в това число Съединени американски щати, приканиха за реформирана палестинска власт, която да поеме ръководството на всички палестински територии след края на войната в Газа.

" Следващият стадий и провокациите, свързани с него, изискват нови държавни и политически ограничения, които да регистрират новата действителност в линията Газа ", съобщи Щайе в къса тирада, с която разгласи оставката.

Той прикани за междупалестински консенсус и за " разширение на ръководството на Палестинската автономност върху цялата територия ", обитаема с палестинци./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР