Правителството на Нова Зеландия обяви нов пакет от санкции срещу

...
Правителството на Нова Зеландия обяви нов пакет от санкции срещу
Коментари Харесай

Нова Зеландия налага санкции на Газпром и руски и беларуски компании


Правителството на Нова Зеландия разгласи нов пакет от наказания против " Газпром " и някои други съветски държавни компании и отбранителни организации . Съобщението беше направено от външния министър на страната Наная Махута в изказване, оповестено на държавния уеб страница.

" Дружествата, които са обект на наказания, се управляват от държавното управление на съветския президент Владимир Путин и са от стратегическо значение за Русия ", показва Махута в изказването си, като отбелязва, че новият лист със наказания включва 38 съветски и 6 беларуски сдружения.

Министърът означи, че " най-голямата съветска компания и основен източник на приходите от експорт на Русия от продажбата на газ, Газпром ", попада в обсега на новите ограничавания. " Наложихме наказания и на структури, които създават оръжия и основават военни и отбранителни технологии като част от съветския военно-промишлен комплекс ", посочи тя.

До момента Нова Зеландия е наложила наказания на повече от 650 съветски жители , в това число на президента Владимир Путин и членовете на съветската Държавна дума, както и на 93 от най-големите предприятия и организации в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР