Правителството на Марио Драги в оставка и гигантът Intel избраха

...
Правителството на Марио Драги в оставка и гигантът Intel избраха
Коментари Харесай

Intel избра този италиански град за новата си фабрика за чипове за над €4,5 милиарда

Правителството на Марио Драги в оставка и колосът Intel избраха град Вигазио в североизточната област Венето в Италия като желано място за нова фабрика за чипове в Италия за над €4,5 милиарда, оповестява Reuters, базирайки се на свои източници.

Инвестицията на Intel в Италия е част от по-широк проект, разгласен от американския производител на чипове предишния март, за вложение на до €80 милиарда през идващото десетилетие и разширение на производството в цяла Европа.

С първичен капитал от €4,5 милиарда, който се чака да нарасне с течение на времето, от Intel оповестиха по-рано, че италианският цех ще сътвори 1500 работни места, плюс спомагателни 3500 работни места във веригата за доставки.
 Производителят на чипове Intel предизвестява клиентите за повишение на цените
Производителят на чипове Intel предизвестява клиентите за повишение на цените

Поради възходящите разноски

Разположен покрай Верона, на стратегическата автомагистрала и железопътна линия Бренер, Вигазио е предпочетен поради своята добра инфраструктура. Градът е добре обвързван с Германия и по-специално с град Магдебург, където Intel ще построи две заводи.

Фабриката най-вероятно ще стартира работа през 2025 година, като ще бъде модернизиран цех за пакетиране и сглобяване на полупроводници, употребяващ нови технологии.

До момента договарянията се водеха с държавното управление на Марио Драги. След изборите, които бяпа извоювани от крайната десница в Италия, договарянията на американската компания ще би трябвало да продължат с новите ръководещи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР