Правителството на Косово трябва да се координира със съюзниците, но

...
Правителството на Косово трябва да се координира със съюзниците, но
Коментари Харесай

Рама: Косово трябва да се координира със съюзниците

Правителството на Косово би трябвало да се координира със съдружниците, само че има право да ползва своята конституция, разяснява министър председателят на Албания Еди Рама във връзка регулацията на Централната банка на Косово за сръбския динар, съобщи „ Албениън пост “.


За Рама няма подозрение, че всички са съгласни, че държавното управление на Косово би трябвало да се ангажира, координира и работи в по-тясно съдействие с главните си съдружници, само че той акцентира, че не трябва да се не помни неоспоримото право на Косово да ползва своята конституция.

Краткият отговор на Рама идва след изказването на американския дипломат в Прищина Джефри Ховениер, който повтори настояването към държавното управление на Косово да отсрочи решението за използване на регламента за Централната банка на Косово.

Той направи тези изказвания след срещата, която организира в понеделник с министър-председателя на Косово Албин Курти и други задгранични дипломати.

БГНЕС напомня, че от 1 февруари ЦБК стартира да ползва решение за възбрана на формалните транзакции със сръбски динар в Косово, като удостовери, че единствената валута за такива транзакции е еврото.

Косовските сърби се оплакаха, че ще имат огромни проблеми, защото получават пенсиите си и други обществени помощи по пощата в брой от Сърбия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР