Правителството на Колумбия обяви, че ще стерилизира, евтаназира или премести

...
Правителството на Колумбия обяви, че ще стерилизира, евтаназира или премести
Коментари Харесай

Колумбия ще евтаназира и стерилизира част от хипопотамите на Пабло Ескобар

Правителството на Колумбия разгласи, че ще стерилизира, евтаназира или реалокира дивите наследници на хипопотамите, принадлежали на наркобарона Пабло Ескобар, тъй като се развъждат неконтролируемо, оповестиха международните информационни организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Министерството на околната среда и устойчивото развиване има План за ръководство и надзор на хипопотамите в Колумбия. Стерилизацията ще стартира идната седмица, сподели министър Мария Сузана Мухамад Гонсалес. По проект тази година ще бъдат стерилизирани 20 хипопотама, а от 2024 година задачата е да бъдат стерилизирани 40 животни годишно. Всяка процедура коства приблизително 40 милиона песос (9800 щатски долара).

Колумбийското държавно управление заяви, че реализира прогрес във връзка с преместването на животните в други страни като Мексико и Индия, както и във връзка с етичната евтаназия.

" Трябва да уточним, че това не е единствената тактика, нито пък би била задоволителна, не бихме могли да направляваме популацията единствено със дезинфекция ", сподели Мухамад.

Колумбия от години се бори с неконтролируемото разпространяване на дивите хипопотами. През 2022 година те са добавени в листата на инвазивните типове в страната. 

Животните са поколение на четири африкански хипопотама, импортирани от Ескобар за комплекса му от имения " Хасиенда Наполес ". След като той е убит от силите за сигурност през 1993 година, комплексът запада и хипопотамите се реалокират в близките гори. В страната към този момент има повече от 160 хипопотама. Животните унищожават ниви, нарушават салдото на екосистемата и излагат на заплаха локалните поданици. Ако не бъде следена, популацията може да нарасне до 1000 животни до 2035 година, споделиха от министерството.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР