Правителството на Кирил Петков незабавно да поиска от съюзниците да

...
Правителството на Кирил Петков незабавно да поиска от съюзниците да
Коментари Харесай

Тагарев: Правителството да поиска от НАТО да поеме контрол на въздушното ни пространство |

Правителството на Кирил Петков неотложно да изиска от съдружниците да поемат контрола на въздушното ни пространство, част от въздушното пространство на НАТО, в това число посредством разполагане на наша територия на спомагателни изтребители от съюзни страни.

Това съобщи специалистът по отбрана и консултант на премиера Тодор Тагарев, представен от БГНЕС. 

„ Предвид лимитираната подготовка на българските летци, потреблението на МиГ-29 против нападателни дейности на съветската авиация е обвързвано с недопустимо висок риск. Първоначално назначеният запас на ракетното им въоръжение от дълго време е изминал. Използването на МиГ-29, поради неналичието на съвместима система за опознаване „ свой-чужд “, носи риск за интервенцията за отбрана на въздушното пространство на НАТО, изпълнявана от наши съседи и авиация на съдружници, основана в Румъния и авионосните групи в Средиземно море “, акцентира Тагарев.

Според него държавното управление би трябвало да предложения специалисти от съюзни страни, които да оценят кои наши радиолокационни станции и зенитно-ракетни комплекси фактически могат да се включат в съюзната интервенция, и кои би трябвало да бъдат спрени неотложно.

„ Ако оценката покаже нужда от спомагателни качества, да желаяме от съдружниците да разположат на наша територия мобилни 3D радари и системи за противовъздушна и противоракетна защита “, сподели той.

Тагарев прикани да прекратим театъра с „ българския батальон с дефицити “ и да желаяме увеличаване на защитата със съюзни сили в сходство с проектите на НАТО.

„ Войната чука на вратата. Преднамерено или не, съветски дрони към този момент навлизат във въздушното пространство на Полша и Румъния. Сега не е време да си чешем егото. Необходима е безапелационна позиция за отбрана на суверенитета ни дружно с нашите съдружници “, съобщи Тодор Тагарев.

Тодор Тагарев беше предлагането за нов министър на защитата на „ Продължаваме промяната “ и министър-председателят Кирил Петков преди две седмици, откакто бе поискана оставката на Стефан Янев. След опълчване от страна на Българска социалистическа партия, ден по-късно, за министър бе разгласен Драгомир Заков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР