Правителството на Кипър отпуска още 30 млн. евро в подкрепа

...
Правителството на Кипър отпуска още 30 млн. евро в подкрепа
Коментари Харесай

Кипър с нови мерки срещу енергоцените

Правителството на Кипър отпуска още 30 млн. евро в поддръжка на потребителите поради нарасналите енергоцени. Средствата са част от втория за тази година спомагателен бюджет в размер на 345 млн. евро, който бе утвърден от кабинета в сряда.
С новата сума субсидирането от страната на сметките за ток ще продължи до края на годината. Правителството подкрепя семействата и бизнеса, като покрива по-голямата част от нарастването на цените, въведено от държавната електроенергийна компания през септември, в допълнение към дотацията за Данък добавена стойност на компанията. До края на годината продължава да работи и пониженият данък за горивата - бензин, дизел и мазут. От финансовото министерство обявиха, че новите разноски не трансформират финансовата рамка, тъй като е планувано, че заради изключителната обстановка те ще бъдат обезпечени посредством спомагателни бюджети.
Кипър е измежду страните, подхванали най-вече обезщетителни ограничения до момента поради повишаващите се цени на електрическата енергия, сподели министър Константинос Петридис.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР