Правителството на Кипър одобри облекчения на ограничителните мерки срещу коронавируса,

...
Правителството на Кипър одобри облекчения на ограничителните мерки срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Кипър облекчава Covid мерките

Правителството на Кипър утвърди облекчения на ограничаващите ограничения против ковид, с които разреши повече хора да се събират на игрища, в театри, кина, заведения за хранене, на сватби. За „ есен без проблеми” прикани президентът Никос Анастасиадис, на който през днешния ден бе сложена третата доза ваксина.

На обществени събития на закрито в заведения за хранене, банкетни зали, развлекателни центрове към този момент ще могат да участват до 300 души /вместо досегашните 250/, със наложителния коронавирусен „ безвреден пропуск” /SafePass/. Разрешеният оптимален брой посетители се усилва на 500, в случай че те са единствено изцяло имунизирани или преболедували ковид през последните шест месеца.

Театри, кина и зали за събития към този момент могат да одобряват до 300 души на закрито и 350 души навън.

Ново облекчение дава опция и на футболни почитатели с негативен PCR тест, годен 72 часа, да участват на мачове на стадиона, при запълване на потенциала му до 75%. Досега бяха допусканисамо имунизирани или прекарали вируса.

Всички епидемиологични индикатори в Кипър непрекъснато се усъвършенстват, само че поради допустимо експлоадиране на сезонни инфекции при съществуване и на Ковид-19 е належащо деликатно и целеустремено повдигане на рестриктивните мерки, изясни здравният министър Михалис Хаджипанделас.

„ Ваксинацията е въпрос на обществена отговорност”, съобщи президентът Никос Анастасиадис, получавайки третата доза ваксина, и още веднъж прикани всички да се ваксинират.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР