Правителството на Канада ще предостави 8 милиона канадски долара (6,3

...
Правителството на Канада ще предостави 8 милиона канадски долара (6,3
Коментари Харесай

Канада обеща пари за ООН

Правителството на Канада ще даде 8 милиона канадски $ (6,3 милиона щатски долара) за финансиране на разнообразни филантропични стратегии на Организация на обединените нации. Това се споделя в четвъртък в изказване на пресслужбата на канадския министър председател Джъстин Трюдо след резултатите от първия ден от виртуалната среща на върха за народна власт.

" За по-нататъшно поощряване на зачитането на правата на индивида, министър-председателят разгласи, че Канада ще даде спомагателни 5 милиона канадски $ за финансиране на работата на Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида през 2021 година ", оповестиха от пресслужбата. Освен това 3 милиона канадски $ ще бъдат употребявани за финансиране на още няколко филантропични стратегии на международната организация, в това число тези, свързани със отбраната на религиозната независимост.

Трюдо, който не направи обществени изяви на срещата на върха в четвъртък, благодари на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за организирането и семейството на форума " в този сериозен миг за нашите демокрации ".

Съединени американски щати поканиха 110 страни на срещата на върха за народна власт, която се организира от 9 до 10 декември посредством видеоконферентна връзка. Списъкът включва китайския остров Тайван, само че не включва КНР, както и Русия, Турция, Египет и редица други страни. По-рано съветският външен министър Сергей Лавров сподели, че задачата на това събитие е " да раздели хората, страните на демократични и недемократични ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР