Правителството на Израел ще предостави на Intel Corp 3,2 млрд.

...
Правителството на Израел ще предостави на Intel Corp 3,2 млрд.
Коментари Харесай

Intel ще получи 3,2 млрд. долара за нов завод за чипове в Израел

Правителството на Израел ще даде на Intel Corp 3,2 милиарда $ за новия цех за чипове на стойност 25 милиарда $, който компанията възнамерява да построи в южната част на Израел, оповестиха двете страни, представени от Reuters.   Новината идва в миг, когато Израел продължава да води война с палестинската войнствена формация Хамас след нападението на Хамас против Израел на 7 октомври.   Планът за разширение на завода в Кирят Гат е " значима част от напъните на Intel за поощряване на по-устойчива световна верига за доставки, наред с настоящите и плануваните индустриални вложения на компанията в Европа и Съединени американски щати ", се споделя в изказване на Intel.

В допълнение към безвъзмездната помощ, която възлиза на 12,8% от общата инвестиция, производителят на чипове се ангажира да закупи артикули и услуги от израелски снабдители на стойност 60 милиарда шекела (16,6 милиарда долара) през идващото десетилетие, а новото дружество се чака да сътвори няколко хиляди работни места.   Intel разполага с четири развойни и индустриални обекта в Израел, в това число индустриален цех в Кирят Гат и има близо 12 000 чиновници в страната.

  През юни министър-председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че Intel ще построи нов цех за чипове в Израел на стойност 25 милиарда $, само че до момента Intel отхвърляше да удостовери инвестицията, отбелязва Reuters. Въпреки това Intel съобщи, че към този момент са в ход строителни работи за разширение на обекта. 

Новата централа би трябвало да бъде открита през 2027 година и да работи до 2035 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР