Правителството на Италия одобри бюджет за следващата година с мерки

...
Правителството на Италия одобри бюджет за следващата година с мерки
Коментари Харесай

Италианското правителство одобри бюджета за 2024 г.

Правителството на Италия утвърди бюджет за идната година с ограничения на стойност към 24 милиарда евро за понижаване на налозите и увеличени разноски, макар опасенията на пазара по отношение на обтегнатите обществени финанси на страната. Това съобщи Ройтерс.

Страната ще усили бюджетния недостиг за идната година до 4,3% от брутния вътрешен артикул , заради 15,7 милиарда евро спомагателни заеми, предопределени основно за финансиране на данъчни облекчения. Допълнителни 8 милиарда евро пък ще отидат за финансиране на редица други разноски, като пенсии, здравни услуги и контракти в обществения бранш.

Премиерът Джорджа Мелони съобщи, че този бюджет е сериозен и реален. Според министърът на стопанската система Джанкарло Джорджети бюджета ще бъде добре признат от пазарите и управляващите на Европейския съюз.

Инвеститорите упорстват за по-висока награда за държане на италиански държавни облигации, откогато Рим предишния месец увеличи задачите си за бюджетен недостиг за интервала 2023-2025 година Разликата сред доходността на италианските 10-годишни облигации и немския еквивалент беше постоянна след утвърждението на бюджета, като се движи малко над 2 процентни пункта.

Предизвикателната пазарна среда може да продължи през идващите седмици, когато бюджетът ще бъде подложен на надзор от страна на организациите за кредитен рейтинг.

Бюджетът ще разшири до 2024 година съществуващите краткотрайни съкращения на обществените вноски, в опит да помогне на служащите със междинни и ниски приходи да се оправят с високите потребителски цени. Общият фискален пакет е на стойност 28 милиарда евро.
 Италия набра €17 милиарда от вътрешния пазар
Италия набра €17 милиарда от вътрешния пазар

Нови ограничения на Рим за стабилизиране на обществените финанси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР