Правителството на Испания ще поеме контрола над Каталуния, ако регионалният

...
Правителството на Испания ще поеме контрола над Каталуния, ако регионалният
Коментари Харесай

Испания: Поемаме Каталуния в свои ръце, ако не се откаже от независимостта

Правителството на Испания ще поеме контрола над Каталуния, в случай че районният водач Карлес Пучдемон отговори прекомерно неразбираемо на въпроса на Мадрид дали е оповестил самостоятелност от Испания, съобщи испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо, представен от Routers.
Във втoрник вечерта (10 октомври) Пучдемон съвсем разгласи самостоятелност, само че в идващите секунди отсрочи влизането й в действие и прикани за договаряния с Мадрид за бъдещето на Каталуния. Испанският министър председател Мариано Рахой му даде период до понеделник да обясни позицията си и до вторник да промени решението си, в случай че упорства за обособяване. Той заплаши, че ще прекрати автономията на Каталуния, в случай че Пучдемон избере независимостта.
" Отговорът би трябвало да е категоричен. Той би трябвало да каже " да " или " не " ", съобщи Соидо за радио " Копе ". " Ако отговори двусмислено, това значи, че не желае разговор и тогава испанското държавно управление ще би трябвало да предприеме дейности ", предизвести вътрешният министър, осведоми bTV.
Пучдемон, който води съвещания с каталунски партии за отговора си, е изправен пред алтернатива. Ако каже, че е оповестил самостоятелност, испанското държавно управление ще се намеси. Ако каже, че не я е оповестил, крайнолявата каталунска партия " Кандидатура за национално единение " (CUP) евентуално ще отдръпна поддръжката си за неговото държавно управление на малцинството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР