Правителството на Индия одобри в сряда 150 милиарда рупии (около

...
Правителството на Индия одобри в сряда 150 милиарда рупии (около
Коментари Харесай

Индия одобри 2 милиарда долара за борба с коронавируса

Правителството на Индия утвърди в сряда 150 милиарда рупии (около 2 милиарда долара) в границите на стратегия за подкрепяне на публичното здраве на фона на пандемията от ковид. Това се споделя в информация, оповестена на държавния уеб страница.
Пакетът от ограничения при изключителната обстановка с COVID-19 и подготовката на здравната система плануват профилирани лечебни заведения и лаборатории за надзор на болестта.
Средствата ще бъдат разпределени в няколко посоки. Около 1 милиард $ от тази сума ще бъде ориентирана за незабавни ограничения, останалите средства ще бъдат изхарчени в средносрочен проект, за интервал от една до четири години. Предвижда се основаването и развиването на диагностични и профилирани медицински институции за битка с COVID-19, закупуване на здравно съоръжение и медикаменти, застраховка за лекари и медицински личен състав и проучвателен стратегии. В допълнение, средствата за битка с инфекцията ще бъдат отпуснати и за щатите и съюзните територии на страната, предава БГНЕС.
Броят на записаните случаи на ковид в Индия доближи 20 471 души, умрелите са 652.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР