Правителството на Хаити обяви извънредно положение, налагайки вечерен час късно

...
Правителството на Хаити обяви извънредно положение, налагайки вечерен час късно
Коментари Харесай

Хаити обявява полицейски час, докато се опитва да възстанови реда след бягство от затвора през уикенда

Правителството на Хаити разгласи изключително състояние, налагайки вечерен час късно в неделя в опит да си възвърне контрола над улиците след детонация на принуждение през уикенда.

През уикенда въоръжени членове на тайфа нахлуха в двата най-големи пандиза в страната, което докара до всеобщо бягство от пандиза.

72-часовото изключително състояние влезе в действие неотложно защото държавното управление сподели, че ще се заеме да открие убийците, похитителите и други жестоки нарушители, за които заяви, че са избягали от пандиза.

„ На полицията беше подредено да употребява всички законни средства, с които разполага, с цел да наложи вечерния час и арестувайте всички извършители “, сподели министърът на финансите Патрик Боаверт, изпълняващ длъжността министър-председател.


Премиерът Ариел Хенри пътува в чужбина предходната седмица с цел да се опита да избави поддръжката за въвеждането на подкрепяни от Организация на обединените нации сили за сигурност, които да стабилизират страната в нейния спор с все по-мощни пре...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР