Правителството на Германия застава категорично и единодушно зад пълноправното членство

...
Правителството на Германия застава категорично и единодушно зад пълноправното членство
Коментари Харесай

Стоянов: Над 7000 са опитите за незаконно преминаване на границата от началото на годината

Правителството на Германия застава изрично и единомислещо зад пълноправното участие на България в Шенгенското пространство. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на вътрешните работи Нанси Фезер, която е на посещаване у нас.
Прочетете още
Вътрешните министри на България и Германия посетиха Тристранния контактен център на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" За федералното държавно управление беше от решаващо значение България да извърши критериите, сложени от Европейска комисия във връзка с участието на България в шенгенското пространство. Според нас тези критерии бяха изпълнени още предходната година. Вече ще имаме и сътрудници на летището в София които ще поддържат своите български сътрудници в работата ", уточни Нанси Фезер, министър на вътрешните работи на Германия.

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов благодари за високата оценка и подпрепата на Германия и сподели, че Министерство на вътрешните работи си прави чудесно работата във връзка с незаконните мигранти.

" От началото на годината досега нелегално са пробвали да преминат българо-турската граница малко над 7000 жители на трети страни. За същия интервал на предходната година те са били над 27 000 ", сподели той.

Стоянов подсети и за последните кавги към организация " Митници " и Министерство на вътрешните работи, които съгласно него нанасят тежка репутационна вреда за вътрешното министерство.

" Нашата задача ще е оптимално бързо да оправдаем ни доверието на българските жители и нашите европейски сътрудници. Тук е мястото да поздравя ДАНС, прокуратурата и комисията за противопоставяне на корупцията ", разяснява Стоянов.

Посещението на федералния вътрешен министър у нас демонстрира поддръжката от страна на Германия, тъй като такава аудиенция не е имало от 2008 година.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР