Правителството на Германия започва офанзива за стимулиране на икономическия растеж,

...
Правителството на Германия започва офанзива за стимулиране на икономическия растеж,
Коментари Харесай

Германия търси квалифицирана работна ръка, не гастарбайтери

Правителството на Германия стартира атака за стимулиране на икономическия напредък, съобщи немският канцлер Олаф Шолц.

Той сподели това по време на среща на кабинета, на която беше маркирана половината от четиригодишния мандат на съдружното държавно управление на Федералната република, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Управляващата коалиция в Берлин се състои от три политически обединения - Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на канцлера Шолц, Свободната демократическа партия (СвДП) и " Съюз 90 " / " Зелени "

" Ще използваме и данъчни ограничения, с цел да подсигуряваме, че вложенията ще бъдат осъществени в този момент и няма да бъдат отсрочени ", уточни Шолц.

Германският канцлер е показал проект за икономическото развиване на Германия, включващ данъчни облекчения за фирмите, понижаване на бюрокрацията, вложения в запазване на климата, привличането на повече квалифицирани служащи от чужбина и по-бързи процедури за обмисляне и утвърждение. 

" Не би трябвало да бъде позволено актуалният стопански спад да попречва дълготрайните бъдещи вложения на фирмите или да докара до спомагателен спад в жилищното строителство ", се показва още в проекта, добавя ДПА.

Планира се на следващия ден част от препоръчаните промени да бъдат включени в законопроект. Върху него работи финансовият министър Кристиан Линднер, който е и партиен водач на Свободната демократическа партия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР