Правителството на Германия запазва прогнозата си, че през зимата икономиката

...
Правителството на Германия запазва прогнозата си, че през зимата икономиката
Коментари Харесай

Правителството на Германия очаква рецесия през зимата

Правителството на Германия резервира прогнозата си, че през зимата стопанската система на страната ще изпадне в криза макар непредвидените данни за напредък през третото тримесечие на годината, осведоми ДПА.

Окончателните данни удостоверяват есенната прогнозата, съгласно която стопанската система би трябвало да нарасне с 1,4 % през настоящата година, се споделя в месечния отчет на министерството на стопанската система на Федералната република.

" През зимното полугодие на 2022/2023 година обаче има възможност немската стопанска система да изпадне в криза ", допълват създателите на отчета.

Очаква се през 2023 година брутният вътрешен артикул Брутният вътрешен продукт на Германия да намалее с 0,4 % по отношение на настоящата година.

Докладът регистрира, че непрекъснато високите цени на силата, увеличаващата се инфлация и свързаната с това загуба на покупателна дарба оказват все по-негативен резултат върху немската стопанска система.

Най-голямата стопанска система в Европа е повишена с 0,3 % през интервала юли-септември по отношение на предходното тримесечие. Частното ползване е главен мотор на този напредък макар високата инфлация, която е надхвърлила 10 % на годишна основа, демонстрират предварителните данни на формалната статистика, представени от ДПА.

На този декор броят на новорегистрираните компании в Германия понижава с 7,3 % през първите 9 месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, заяви през днешния ден немската статистическа работа " Дестатис " (Destatis).

Спадът е регистриран, макар че през същия интервал на предходната година стопанската система на Германия беше ударена от пандемията от ковид, заради което новорегистрираните компании бяха с 5,3 на 100 по-малко спрямо предпандемичната 2019 година, отбелязва ДПА.

Около 64 900 компании в Германия с активност, която е от " по-съществено значение за стопанската система на страната ", са прекратили своето битие от януари до септември тази година. Това е с 2,5 % повече в съпоставяне със същия интервал на 2021 година, демонстрират данните на статистическата работа.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР