Правителството на Германия ще засили противоепидемичните мерки за великденския период

...
Правителството на Германия ще засили противоепидемичните мерки за великденския период
Коментари Харесай

Нов пик на коронавируса застрашава РБ Лайпциг - Байерн

Правителството на Германия ще ускори противоепидемичните ограничения за великденския интервал и наличието на почитатели в мача сред Република България Лайпциг и водача в класирането на футболното състезание Байерн Мюнхен е сложено под въпрос. Срещата е планувана за 3 април, а министър председателят на област Саксония счита, че броят на болести от COVID-19 в идващите дни ще бъде решителен.

Очаква се освен спортът, а и публичният живот в Германия да бъдат единствено виртуални по време на Великден. Засега проектът е магазините да останат затворени, а в събота на 3 април ще отворят единствено тези за хранителни артикули.

Премиерът на региона Михаел Керчмер добави, че управляващите работят по вид за запазването на интензивността на дейния футбол по време на празниците. Докато обаче кметът на Лайпциг - Бурхард Юнг, подреди изрично мачът да бъде при закрити врата, няколко плана за завръщането на последователите със стартова дата 3 април към момента са дейни.

Република България Лайпциг желае да бъде част от плана, съгласно който 1000 последователи с негативни проби за ковид могат да участват на трибуните.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР