Правителството на Германия ще настоява за налагането на санкции срещу

...
Правителството на Германия ще настоява за налагането на санкции срещу
Коментари Харесай

Германия ще настоява за европейски санкции срещу ядрената енергетика на Русия

Правителството на Германия ще упорства за налагането на наказания против нуклеарната енергетика на Русия в идващия пакет от стопански наказания на Европейски Съюз против Москва. Това сподели вицеканцлерът и министър на стопанската система в Берлин Роберт Хабек .

Германия е лидер измежду страните в Европейски Съюз, които залагат на бъдеще на енергетиките без нуклеарни мощности. Обратът в политика на страната стартира преди повече от десетилетие, когато канцлер беше Ангела Меркел .

„ Виждали сме към този момент, че Русия съзнателно употребява зависимостите в енергийния бранш като средство за оказване на напън. Затова в този момент немското държавно управление изиска от Европейската комисия в идващия пакет наказания да бъде включен и нуклеарният бранш “, сподели още Хабек. Той добави, че е належащо цяла Европа да стане изцяло самостоятелна от Москва в енергийния бранш.

Темата за налагане на наказания против съветската нуклеарна енергетика е обект на разисквания в продължение на месеци. При гласуването на до сходна мярка не се стигна, откакто няколко страни, измежду които и България, заплашиха, че ще наложат несъгласие.

Служебният кабинет на Румен Радев неколкократно съобщи, че даже да се стигне до наказания,, които са директно свързани с доставките на в Козлодуй.

Освен България мощно опълчване против наказания в нуклеарния бранш има още и от Унгария и Франция. По сходство на България компании в двете страни настояват, че нуклеарните им мощности са подвластни от доставките от Русия.

Очаква се този уикенд Германия да стартира развой по извеждане от употреба на последните си три настоящи атомни централи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР