Правителството на Германия представи днес редица мерки за облекчаване на

...
Правителството на Германия представи днес редица мерки за облекчаване на
Коментари Харесай

Германия залага на данъчни облекчения и по-евтини влакове в борбата с енергийната криза

Правителството на Германия показа през днешния ден редица ограничения за облекчение на тежестта на възходящите сметки за бензин и отопление - от енергийна дотация в размер на 300 евро до " най-евтиния до момента " публичен превоз за 90 дни.

Пакетът от ограничения за облекчение на семействата, контрактуван след дни на разногласия в обединението сред социалдемократите на канцлера Олаф Шолц, зелените еколози и демократичната СвДП, идва в миг, когато Германия се пробва да понижи зависимостта си от съветската сила след нашествието на Москва в Украйна.

Министърът на финансите Кристиан Линднер съобщи, че жителите и фирмите се борят да се оправят с възходящите разноски за сила.

Пакетът от ограничения демонстрира, че държавното управление ще защищити страната " от отрицателните последствия от войната ", като в същото време предприеме спомагателни стъпки за диверсификация на енергийните източници, съобщи Линднер пред кореспонденти.

Облекченията включват еднократна дотация от 300 евро за данъкоплатците, която да помогне за покриване на възходящите сметки за сила, както и отстъпка от налога върху горивата в размер на 30 цента на литър за бензина и 14 цента за дизела през идващите три месеца.

За да насърчи пътуващите да се откажат от автомобила и да изберат по-щадящи климата други възможности, държавното управление предлага потребление за период от 90 дни на локалния публичен превоз на цена от 9 евро на месец.

" Пътуването с рейс и трен евентуално в никакъв случай не е било по-евтино в Германия ", съобщи на конференция съпредседателят на Зелената партия Рикарда Ланг.

Други ограничения включват спомагателни дотации и детски надбавки за семействата с по-ниски приходи, в допълнение към оповестените по-рано сходни помощи.

Линднер съобщи, че не е ясно какъв брой ще коства пакетът от облекчения, защото той частично зависи от потреблението на схемата за публичен превоз.

Но съобщи, че той ще бъде почти същият като първия кръг от ограничения за енергийни облекчения, които бяха ориентирани основно към фамилии с ниски приходи и възлизаха на към 13 милиарда евро.

Бойкот

Линднер възнамерява да показа скоро спомагателен бюджет за 2022 година, с цел да вземе поради новите заеми, нужни за намаляване на икономическия удар от войната в Украйна.

Германия поддържа огромните западни наказания против Русия поради експанзията ѝ против Украйна.

Но в това време се сблъска с рецензии вкъщи и в чужбина за това, че се опълчи на апела за протест на съветския петрол и газ - ход, който Берлин се притеснява, че може да потопи водещата европейска стопанска система в безпорядък.

В сряда немският канцлер Олаф Шолц предизвести, че неочакваното прекъсване на съветския импорт ще изложи на риск " стотици хиляди работни места ".

Преди войната в Украйна Германия внасяше 55% от естествения си газ от Русия, половината от въглищата си и към 35% от петрола си.

Като част от задачите си за понижаване на въглеродните излъчвания, Германия се стреми до 2030 година последователно да прекрати потреблението на въглища

Но съдружното държавно управление съобщи в четвъртък, че обмисля да остави въглищните си електроцентрали отворени за по-дълго време, с цел да подсигурява енергийната сигурност и да понижи потреблението на газ, оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР