Правителството на Германия начело с Ангела Меркел е съгласно да

...
Правителството на Германия начело с Ангела Меркел е съгласно да
Коментари Харесай

Германия е съгласна да приеме 10 000 бежанци

Правителството на Германия отпред с Ангела Меркел е според да одобри още 10 000 бежанци от Северна Африка и Близкия изток като част от стратегия на Европейския съюз, съобщи през днешния ден европейският комисар за миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос, представен от ДПА.

Берлин се е съгласил с проекта по-рано тази седмица, сподели Аврамопулос пред немската медийна група "Функе ". "Германското държавно управление още веднъж е на предна линия по въпросите на интернационалната взаимност ", съобщи той.

След като други страни от Европейския съюз се съгласиха да одобряват 40 000 бежанци, задачите на програмата бяха реализирани и евентуално ще бъдат надхвърлени, сподели Аврамопулос преди среща с немския вътрешен министър Хорст Зеехофер в Берлин.

Програмата, оповестена предишното лято, има за цел да обезпечи директен и сигурен маршрут до Европа за най-нуждаещите се от леговище. До есента на 2019 година минимум 50 000 индивида, най-вече от Северна Африка, би трябвало да намерят нов дом в Европейски Съюз.

Аврамопулос приканва Германия да отстрани граничния надзор, въведен по време на бежанската рецесия, при която 890 000 души потърсиха леговище в страната през 2015 година

Шенгенската зона разрешава обновяване на граничния надзор в интервали на рецесия, само че Аврамопулос сподели, че не може да допусне това да продължава безкрайно. "Трябва бързо да се върнем към естественото действие на Шенгенската система ", съобщи той.

Германия възнамерява да удължи контрола на границата с Австрия след изтичащия през май краен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР