Правителството на Германия договори спорни промени в законодателството за контрол

...
Правителството на Германия договори спорни промени в законодателството за контрол
Коментари Харесай

Правителството на Германия иззе власт от провинциите за налагане на вечерен час

Правителството на Германия контракти противоречиви промени в законодателството за надзор на инфекции на национално равнище . Това заяви представител на държавното управление, представен от Агенция Франс Прес.

Промените дават повече власт на федералното държавно управление да постанова по-стриктни ограничения като вечерен час за прекъсване разпространяването на ковид.
 С поръчка на Sputnik V Германия нарушава глобите на Съединени американски щати по отношение на Русия
С поръчка на Sputnik V Германия нарушава глобите на Съединени американски щати по отношение на Русия

Два съветски института, помогнали за разработка на имунизацията, са взели участие и в основаването на " Новичок "

Предложените промени в законодателството, които би трябвало да бъдат утвърдени от Народното събрание, ще разрешат на държавното управление на канцлера Ангела Меркел да наложи вечерен час от 21:00 часа до 05:00 часа , да затваря учебните заведения и компании в региони с високи равнища на инфекции.

" Гардиън " отбелязва, че измененията в Закона за отбрана от инфекции (Infektionsschutzgesetz) разрешават на федералното държавно управление да централизира вземането на решения за ограничения в битката с пандемията. Следващата фаза от приемането на поправката е спор в Бундестага.

Поправката е извънредно противоречива, защото изземва власт от 16-те провинции . Но самостоятелните дейности на обособените провинции и високите равнища на инфекции принудиха Ангела Меркел да потърси по-централизиран метод за налагане на надзор.

Някои подлагат на критика държавното управление, че препоръчаното законодателство е присвояване на власт.
 COVID-19: Германия с над 3 млн. случая, а Индия изпревари Бразилия
COVID-19: Германия с над 3 млн. случая, а Индия изпревари Бразилия

Общият брой на инфектираните доближи 3 011 513

Зелените оповестиха, че кардинално поддържат поправката, само че желаят уточнения по някои въпроси като работодателите да бъдат задължени да обезпечават проби за ковид на служащи и да разрешат на хората да работят от у дома, където е допустимо.

Свободните демократи са срещу налагане на вечерен час . Партията дефинира ограниченията като непропорционални и противоконституционни.

Гласуването на законодателната смяна в Бундестага се чака тази седмица. Ако бъде прокарана, по-късно ще би трябвало да мине и през Бундесрата, горната камара на Народното събрание.

В момента Германия регистрира по над 140 случая на 100 000 души , само че има огромни районни разлики. Днес са регистрирани под 11 000 нови инфекции и 294 умряли.

6,2% от германците са изцяло имунизирани, а 16,3% са получили една доза.
 Тревога в Германия поради все по-тежка трета вълна на COVID-19
Тревога в Германия поради все по-тежка трета вълна на COVID-19

Скоро ще бъдем в сериозна обстановка, предизвестява най-голямата университетска болница в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР