Правителството на Франция продължава диалога с профсъюзите относно реформата, която

...
Правителството на Франция продължава диалога с профсъюзите относно реформата, която
Коментари Харесай

Макрон: Изправени сме пред предизвикателства, но това не означава, че ще спрем реформата

Правителството на Франция продължава разговора с профсъюзите по отношение на промяната, която планува повишение на възрастта за пенсиониране, разгласи през днешния ден френският президент Еманюел Макрон на фона на всеобщите митинги в страната против това решение, съобщи Ройтерс.

" Изправени сме пред провокации, само че това не значи, че ще спрем промяната ", сподели Макрон.

Стачката, която нарушава естествената активност на " Електрисите дьо Франс " (EDF) от началото на март, е удължена до 6 април, разгласи френската енергийна компания.

Трудовият митинг против пенсионната промяна във Франция докара до ограничение на индустриалните мощности през по-голяма част от този месец на атомните, топлоелектрическите и водноелектрическите централи, ръководени от корпорацията. Поради стачката е забавена е техническата профилактика на няколко нуклеарни реактора, отбелязва Ройтерс.

Франция е една от развитите страни с най-ниска възраст за право на пенсиониране. Тя отделя повече спрямо доста от останалите страни за пенсии, като през 2021 година средствата се равняват на 13,8 % от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, осведоми онлайн порталът statista.com, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР