Правителството на Франция призова днес за спокойствие след смъртта на

...
Правителството на Франция призова днес за спокойствие след смъртта на
Коментари Харесай

Тийнейджър във Франция удари мотоциклета си в полицейски автомобил и загина. Властите призоваха за спокойствие

Правителството на Франция прикани през днешния ден за успокоение след гибелта на 16-годишно момче, чийто мотоциклет се сблъска с полицейска кола край Париж през вчерашния ден, съобщи Ройтерс.

Прокуратура заяви, че проверява изказванията на полицията, че младежът не е спрял, до момента в който карал кросовия си мотор по тротоара, а по-късно при опит да избяга се блъснал в полицейски автомобил на близко кръстовище.

Двама полицейски чиновници са арестувани в очакване на заключенията от следствието за непредумишлено ликвидиране. Тийнейджърът умрял в болничното заведение от пострадванията, които получил при конфликта.

Вчерашната злополука, станала в Еланкур, департамент Ивелин, западно от френската столица, стана малко повече от две месеца откакто служител на реда простреля 17-годишно момче от северноафрикански генезис при пътна инспекция в парижкото предградие Нантер. Инцидентът провокира тогава петдневни протести и вълнения в цяла Франция, означи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителственият представител Оливие Веран съобщи, че провежданите следствия ще дефинират " точните условия " към злополуката.

" Очевидно приканвам за успокоение. Призовавам за въздържаност и деликатно обсъждане ", сподели той пред радио " Франс ентер ".

" Независимо какъв брой трагична е обстановката, тя се нуждае от отговори, които към момента нямаме ", посочи Веран.

Eтническата принадлежност на починалия младеж на този стадий не се оповестява.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР