Правителството на Франция планира да пусне летящи таксита. Целта е

...
Правителството на Франция планира да пусне летящи таксита. Целта е
Коментари Харесай

Франция планира да пусне летящи таксита за Олимпиадата през 2024 г.

Правителството на Франция възнамерява да пусне летящи таксита. Целта е те да улеснят придвижването в столицата преди Олимпиадата през 2024 година. В Париж към този момент се построяват специфични площадки за кацане и политане на пасажерите. Екип на Евронюз ревизира по какъв начин ще става потреблението на такситата по въздух.

Скоро в Париж ще бъде допустимо да изберете да се движите по въздуха, а не по пътя. По време на Олимпийските игри през 2024 година ще бъде пусната нова услуга с въздушни таксита. Те ще имат обсег до 35 км. и ще доближават скорост от 110 км.ч. Пригодени са за градска среда. Как в действителност ще наподобява пътуването? Екип на Евронюз ревизира в първия в Европа „ Вертипорт “ - тестов терминал за летящите таксита покрай Париж.
Тук се намира нашият дребен салон за пасажери. 5 минути преди излитането те ще бъдат помолени да се качат на въздушното такси. Разполагаме с биометрична врата. Пътниците ще минават през нея, преди да се качат на борда.
Дамян Кисели, началник на инфраструктурата за Европа и Близкия изток, Skyports

Качването и излитането ще става от един от петте вертипорта към Париж - в центъра на града, или даже на баржа, плаваща по Сена. Според основателите на плана електрическите таксита са 4 пъти по-тихи от хеликоптер. Парижани о гостите на френската столица занапред ще привикват с избора на различен транспорт по въздух.
На първо място, новите форми на въздушна подвижност са нисковъглеродната авиация на днешния ден. Но това е и авиация, която прави по-широка използването й - транспорт на хора, на колета, незабавни и медицински услуги. И тези, за които към момента не сме се сетили.
Едуард Аркрайт, изпълнителен шеф на ADP Group

Що се отнася до производителите, изборът на Париж падна върху „ Volocopter “ и неговите двуместни самолети. Германската компания се надява бързо да получи зелена светлина от Европейската организация за авиационна сигурност.

Дали Париж ще бъде първата столица в света, която ще пусне услугата летящо такси? Многобройните участници, които стоят зад плана, имат вяра в това. Те разполагат с по-малко от година преди Олимпийските игри, с цел да убедят регулаторните органи и управляващите

Основният приоритет през днешния ден е узаконяването на машината. Така че основателите на новите таксита по въздух работят старателно с цел да изпълнят обещанията си да са подготвени до старта на Олимпиадата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР