Правителството на Франция няма да попречи на участието на руските

...
Правителството на Франция няма да попречи на участието на руските
Коментари Харесай

`Томас Бах уверен, че френското правителство няма да спре руснаците за Олимпиадата

Правителството на Франция няма да попречи на присъединяване на съветските и беларуски спортисти на Олимпийските игри през 2024 година в Париж. Това мнение изрази пред публицисти президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах.

„ Знаете, че френското държавно управление и неговият президент Макрос подписаха декларацията на Г-7, която отразява нашата позиция “, отговори Бах на въпрос дали има опасения по отношение на опцията за възбрана на руснаци и беларуси да влизат в тази страна по време на Олимпийските игри.

„ Спортисти с паспорти от Русия и Беларус към този момент вземат участие в интернационалните надпревари, тъй че не виждам проблеми сега “, добави той.

Томас Бах разяснява още, че спортистите от Русия и Беларус не би трябвало да бъдат наказвани за дейностите на своите държавни управления и би трябвало да им бъде разрешено да се състезават в интернационален проект като неутрални.

„ Имаме задача да обединим всички спортисти по света в спокойно съревнование. Нашата отговорност е да не наказваме спортистите за дейностите на техните държавни управления “, сподели президентът на МОК.

Международният олимпийски комитет към момента не е взел решение за изискванията за присъединяване на съветските и беларуски спортисти на Олимпийските игри, които ще се състоят в Париж от 26 юли до 11 август 2024 година.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР