Правителството на Франция и корсиканските избрани длъжностни лица се споразумяха

...
Правителството на Франция и корсиканските избрани длъжностни лица се споразумяха
Коментари Харесай

Френски и корсикански официални лица постигнаха сделка като „решителна стъпка“ към автономия на острова

Правителството на Франция и корсиканските определени длъжностни лица се споразумяха по отношение на формулировката на препоръчаната конституционна проверка, предоставяща на île de Beauté (Острова на красотата) специфичен статут, шест месеца откакто президентът Еманюел Макрон наруши дългогодишното френско табу по тематиката за автономията на белязания остров от десетилетия на спор с Париж.

Половин век след началото на въоръжената националистическа битка на Корсика, средиземноморският остров се приближи до автономност в ранните часове на вторник, до момента в който публични лица подписаха съглашение за препоръчана конституционна проверка след маратонски диалози в министерството на вътрешните работи в Париж.

Проектът на текста планува „ признание на самостоятелен статут “ на Корсика „ в границите на (Френската) република “, сподели министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен пред кореспонденти след диалозите. Той дава отговор на шестмесечния период, подложен от Макрон по време на визитата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР