Правителството на Естония преразгледа, считано от 12 октомври т.г., правилата

...
Правителството на Естония преразгледа, считано от 12 октомври т.г., правилата
Коментари Харесай

Отпада ограничението за самоизолация на гражданите, пътуващи от България до Естония

Правителството на Естония преразгледа, считано от 12 октомври т.г., разпоредбите за самоизолация, които се ползват при прекосяването на границата на страната.

Задължителна самоизолация няма да се ползва за лица, идващи в Естония от страна от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, Шенгенското пространство и страна, включена в общия лист на Европейски Съюз с % на зараза под 50 души на 100 000 поданици.

Новото предписание включва и следното изискване: в случай че степента на зараза в страната на генезис е сред 25 и 50, условието за самоизолация зависи от това дали степента на заразяване е по-ниска или по-висока от 1,1 пъти от естонското равнище, т.е. всички лица от страна със степен на зараза над 1,1 от тази в Естония, подлежат на наложителна карантина. Освен това, в случай че обещано лице идва в Естония от страна с % на зараза 50 или повече на 100 000 поданици, то във всички случаи би трябвало да остане в самоизолация. Задължението за самоизолация не се разгръща върху пасажерите, които идват в Естония от страна с равнище на зараза - под 25 души на 100 000 поданици през последните 14 дни.

Ограничението на свободата на придвижване няма да се ползва за пасажери, идващи от: България, Кипър, Финландия, Германия, Гърция, Латвия, Лихтенщайн, Норвегия и Ватикана.

Въз основа на степента на инфекции с ковид, считано от 12 октомври, двуседмично самоизолация се ползва за лицата, идващи в Естония от следните европейски страни: Андора, Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Дания, Франция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Литва, Люксембург, Малта, Монако, Холандия, Полша, Португалия, Испания, Швеция, Румъния, Сан Марино, Словакия, Словения, Швейцария и Обединеното кралство.

Свободното придвижване сред балтийските страни и Финландия остава в действие. Променя се единствено лимитът за лица, идващи, от Латвия, Литва и Финландия, от 25 на 50. Тази смяна подсигурява, че до момента годният принцип, че лица от тези страни могат да идват в Естония по работа, за образование, посещаване на доктор, присъединяване в неизбежни фамилни събития или за директни цели, остава в действие.

Пътуващите от Австралия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд и Уругвай могат да влязат в Естония и не е належащо да са под карантина при идване. От 12 октомври двуседмично ограничаване на свободата на придвижване обаче се ползва за лица, идващи от Канада, Грузия и Тунис.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Хелзинки, в работно време на телефони: (+358 9) 458 4055, (+358 9) 458 4035, а в извънработно време на номер (+358) 44 055 0547
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР