Правителството на Аржентина продължи до 10 май срока на строгите

...
Правителството на Аржентина продължи до 10 май срока на строгите
Коментари Харесай

Аржентина продължи срока на карантината, но позволи някои облекчения

Правителството на Аржентина продължи до 10 май периода на строгите ограничавания на придвижването на хората, с цел да спре разпространяването на ковид, само че в същото време смекчи някои условия, съобщи ДПА.

Президентът Алберто Фернандес разгласи през вчерашния ден, че ограниченията ще важат към този момент единствено за градове с най-малко 500 000 поданици, предава Българска телеграфна агенция.

Освен това всеки към този момент ще има право да излиза от вкъщи си за най-вече един час, само че единствено на разстояние до 500 метра.

В по-рядко популацията региони регулациите ще се дефинират от държавните управления на провинциите, в случай че бъдат изпълнени някои условия, в това число броят на новозаразените да не се удвоява в интервал минимум 15 дни, заяви Фернандес.

Малко са градовете в страната с над половин милион поданици, отбелязва ДПА. Над половината от популацията от почти 45 милиона души живее в необятния регион на столицата Буенос Айрес.

Правителството наложи строгите ограничавания на придвижването на хората на 20 март и ги продължи няколко пъти. В цялата страна жителите, като се изключи някои служащи, нямат право да излизат от домовете си, с изключение на до най-близката аптека или хранителен магазин. По публични данни 3780 души са дали позитивна проба за ковид, като 185-има са умряли. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР