Правителството на Албания ще плаща социалните и здравните осигуровки на

...
Правителството на Албания ще плаща социалните и здравните осигуровки на
Коментари Харесай

От 1 януари в Албания стартира държавна подкрепа за майките с три и повече деца

Правителството на Албания ще заплаща обществените и здравните осигуровки на всички неработещи майки с три или повече малолетни деца по силата на специфична държавна стратегия, която влезе в действие на 1 януари тази година, заяви организация АТА, представена от Българска телеграфна агенция. Албанският министър председател Еди Рама обясни в обществените медии по какъв начин дамите да подадат молба за помощта посредством държавния портал e-Albania.

Като се записват в платформата, дамите с три или повече деца ще се възползват от програмата за държавна поддръжка, като страната ще заплаща осигуровките им.

От 1 януари майките с три или повече деца, които подадат заявление в e-Albania, ще се възползват от най-новата политика на държавното управление за поддръжка на безработните майки с три или повече деца под 18 години, които ще имат здравни и социалноосигурителни вноски, плащани от страната за първите пет години на детето, съобщи албанският министър председател Еди Рама. Държавният бюджет за 2023 година ще финансира новата политика, подкрепена от Националната консултативна самодейност за подкрепяне на безработни дами с три и повече деца. Програмата на стойност 600 милиона леки ще обезпечи поддръжка за всяка безработна жена с три деца и фамилен месечен приход до 100 000 леки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР