Правителството изпълнява успешно Планът Сидеров за прогонване на чуждестранните инвеститори.

...
Правителството изпълнява успешно Планът Сидеров за прогонване на чуждестранните инвеститори.
Коментари Харесай

ГЕРБ изпълни успешно Плана Сидеров

Правителството извършва сполучливо Планът Сидеров за прогонване на задграничните вложители. Черешката на тортата към този момент е договорката за ЧЕЗ. Ясно е, че Гинка Върбакова крие зад тила си конструкция със мощни политически подкрепи и никакъв опит в електроразпределението.

Това разяснява Владислав Панев, съпредседател на Зелените и притежател на „ Скай ръководство на активи “.

И няма огромно значение дали това е Бойко Борисов, Делян Пеевски, Ковачки или някое от другите спрягани имена. Важното е, че в резултат на влошения бизнес климат, стратегически браншове попадат в ръцете на анонимни или съмнителни купувачи. Само за последните седмици могат да се изброят покупко-продажбите за Общинска банка (приватизирана от търговец на горива), Теленор, Нова телевизия, Топлоелектрическа централа Варна. Проблем е, че огромните компании бягат от страната, а нови такива не идват. Че стопанската система пораства с под 4% в условия на световен стопански взрив, в случай, че за наслада сме част от свободния свят и би трябвало да се възползваме доста по-сериозно от това. Че държавното управление и кръговете към него като същински Цезари дефинират кои да бъдат мощните на деня предприемачи и кои да потънат.

Тъжно е, че все по-голяма част от стопанската система се управлява и разпределя от политиците. Смешно е когато премиера твърди, че не знае нищо за договорка за най-голямото електроразпределително сдружение, която се точи от доста месеци, и в която Гинка Върбакова се спряга за главен претендент от месеци насам.

И министър председател, толкоз тясно обвързван със службите, едвам в този момент "разпорежда " следствие. Имаме бъдеще на сполучлива стопанска система единствено в случай че тази политическа хватка върху бизнеса бъде разсечена.

Това няма по какъв начин да се случи при настоящето държавно управление и при настоящия парламент.

Важно е и да следим какво се случва с плана АЕЦ Белене след оставката на Теменужка Петкова (не мисля, че другарството й с госпожа Върбакова е причина за нея).

Дали новият министър ще бъде по-благосклонен към този план, където капацитетът за финансови вреди е надалеч по-голям и от КТБ, камо ли от ЧЕЗ. Тази кражба не би трябвало да се позволява!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР