Правителството измени свое ПМС №190/2015 г. за приемане на детайлни

...
Правителството измени свое ПМС №190/2015 г. за приемане на детайлни
Коментари Харесай

МС с важно решение за разходите по два фонда

Правителството промени свое Постановление на Министерски съвет №190/2015 година за приемане на детайлни правила за допустимост на разноските по Фонд „ Убежище, миграция и интеграция “ и Фонд „ Вътрешна сигурност “ за интервала 2014 -2020 година. Документът е съгласуван с всички дадени наставления от одитния отчет на Европейската комисия, след осъществената в интервала 11-14 октомври 2016 година задълбочена проверка на Системите за ръководство и надзор по двата фонда.

Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Възприет е методът да се резервира размерът на закрепения % на непреки разноски, като той да не надвишава 7 на 100 от размера на директните възможни разноски, само че единствено във връзка с плановете, изпълнявани в границите на Фонд „ Убежище, миграция и интеграция “ и Инструмента за финансово подкрепяне на полицейското съдействие, попречване и битката с престъпността и ръководството на рецесии като част от Фонд „ Вътрешна сигурност “.

По отношение на плановете, изпълнявани в границите на Инструмента за финансиране и подкрепяне на външните граници и визите, процентът на непреките разноски е понижен от 7 на 2.5 % от размера на директните възможни разноски заради обстоятелството, че огромна част от тях се извършват главно посредством процедури за възлагане на публични поръчки.

В постановлението са прецизирани и текстове, ограничаващи размера на разноските за ръководство на планове.

Очакваните резултати от признатия документ са свързани главно с обезпечаване и гарантиране на правилото за положително финансово ръководство на средства от Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР