Правителството и премиерът Димитър Главчев са в непрекъсната координация с

...
Правителството и премиерът Димитър Главчев са в непрекъсната координация с
Коментари Харесай

Правителството: Няма пряка военна опасност за страната ни

Правителството и министър председателят Димитър Главчев са в непрекъсната съгласуваност с отрасловите ведомства и службите за сигурност във връзка със обстановката в Близкия изток . Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Към момента няма директна военна заплаха за страната ни, допълват оттова. 

Правителството има подготвеност за евакуация на български жители. 

 Съединени американски щати: Израел нанесе удари по Иран, спрени са полети (ВИДЕО) Светът 6 мин. Съединени американски щати: Израел нанесе удари по Иран, спрени са полети (ВИДЕО)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  Иран и Израел се заплашиха с взаимни удари по нуклеарни обекти Светът 2 мин. Иран и Израел се заплашиха с взаимни удари по нуклеарни обекти  Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия България 3 мин. Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия  Съединени американски щати: Израел нанесе удари по Иран, спрени са полети (ВИДЕО) Светът 6 мин. Съединени американски щати: Израел нанесе удари по Иран, спрени са полети (ВИДЕО)  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел Светът 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Иран нападна Израел  Иран и Израел се заплашиха с взаимни удари по нуклеарни обекти Светът 2 мин. Иран и Израел се заплашиха с взаимни удари по нуклеарни обекти  Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия България 3 мин. Посланикът на Израел пред bTV: Иран не блъфира, все по-близо е до нуклеарни оръжия

Служебният кабинет следи с нараснало внимание ситуацията от предишния уикенд, когато Иран нападна Израел в десетки ракети и дронове.

Тази заран международни организации оповестиха за нанесени удари против Иран. Американски чиновници настояват, че Израел е виновен за офанзивата. Оттам нито потвърдиха, нито отхвърлиха офанзивата.

Експлозия е била чута северозападно от иранския град Исфахан рано сутринта. Това се е случило покрай интернационалното летище на града. Полетите над няколко града бяха спрени.

По-късно иранските публични медии оповестиха че в 3:30 ч. българско време са свалили три дрона покрай военното летище в Исфахан. Няма данни за ракетен удар, нито за нанесени вреди. Иран не удостоверява дали офанзивата идва от Израел. 

Исфахан е третият по величина град в Иран. Провинцията е дом на огромна военновъздушна база, огромен комплекс за произвеждане на ракети и няколко нуклеарни обекта. В Исфахан се намира и част от комплекса с нуклеарната стратегия на Иран, само че няколко организации подчертаха, че нуклеарните обекти не са наранени и няма заплаха, обвързвана с тях.

В събота Иран нанесе широкомащабни удари по Израел с дронове, крилати и балистични ракети. Все още не е ясно дали тази заран Израел е дал отговор на офанзивата, както се закани, само че е прекомерно евентуално това да е по този начин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР