Правителството действа адекватно за справяне с трагедията край Царево, категорични

...
Правителството действа адекватно за справяне с трагедията край Царево, категорични
Коментари Харесай

Нелепа или необходима е сглобката: Анализатори в спор frognews.bg

Правителството работи съответно за справяне с нещастието край Царево, безапелационни са Румяна Коларова и Евгений Кънев.

 

“Има бърза реакция и се прави това, което е допустимо. Имах опция “да се потопя ” в бедствието във Волос. Превенцията е по-силно изразена в Гърция, където мобилните телефони на популацията се употребяват за тревога на метеорологичните служби. После управляващите споделят какво може и какво не може да се прави. в случай че имаше такава предварителна защита, част от средствата, които в този момент са нужни за възобновяване, щяха да са спестени ”, уточни Кънев.

 

Според Румяна Коларова потопът е бил безусловно непредвиден.

 

" Имаше дъждове, само че те изобщо не бяха мощни. Наистина усилването на дъжда беше ненадейно. Сутринта нищо не е имало. Трябва да знаем, че не е имало доста време за реакция. Това не е циклон който се изнася постепенно и може да бъде очакван, каквато е обстановката в Гърция ", изясни Коларова.

 

" За мен хубаво е, че хората не хленчат, няма нервност и суматоха. Действията са рационални. Много постоянно при такива дейности се случват истерични положения ", разяснява Андрей Райчев.

 

Андрей Райчев счита, че има " нормализация " в връзките на партиите в " сглобката ". Той уточни още, че " не вижда нищо неприятно " зад възможното присъединяване на Алексей Петров в съставянето на държавното управление.

 

Припомняме, че предходната седмица Бойко Борисов удостовери слуховете, че някогашната барета е провел срещата сред ПП-ДБ и ГЕРБ. Премиерът " Денков " съобщи, че не познава Алексей Петров и в никакъв случай не се е виждал с него. По-късно Борисов посочи, че в действителност той е провел " логистиката " към диалозите, само че не е участвал на тях.

 

" Не мога да схвана какво неприятно е направил Алексей Петров. Фактът, че той е неприятен, не следва, че всичко, което е направил, е неприятно. Свързал собствен прочут с различен собствен прочут. Не възприемам в какво стои упрека. Те не са стояли на една маса, не е поставял условия ", счита Райчев.

 

Анализаторът добави, че вътрешно в " сглобката " има доста тежък позор, който избива в нервност. Според него той идва от редиците на ПП-ДБ. Райчев даже даде за образец последното напрежение към УМБАЛСМ " Пирогов " и някогашният към този момент консултант на военния министър Тодор Тагарев Мустафа Емин.

 

" Вместо той да бъде мигновено отхвърлен, стартира да получава поддръжка. Оказа се, че Путин нещо е направил в " Пирогов ". Образува се цяло придвижване, което твърдеше, че това е съветска агитация. Ужасът от това, че те нищо не вършат, минава в нервност ", счита Райчев.

 

Според Евгений Кънев " архитектът " на тази коалиция е в действителност президентът Румен Радев, който с антиевропейската си и проруска политика е основал потребността от сходно държавно управление. Освен това Кънев не се съгласи с Райчев и го отвърна:

 

" Не може да говорите за функционалностите на Народното събрание и да кажете, че държавното управление нищо не прави. МОЧА не е тематика на държавното управление. Нещата, които прави кабинета, изискват подготовка - законите, които в този момент влизат за гласоподаване, са минали през доста комисии и разбори. Това е геополитическа сглобка, която би трябвало да реши значими проблеми - Шенген, Еврозоната, законите за ПВУ ", безапелационен беше Кънев.

 

Според Румяна Коларова любопитно е било, че Политическа партия и ГЕРБ са се срещнали след спогодба с Алексей Петров, а не при предходния цикъл диалози, които водеха излъчените от ГЕРБ договарящи Соломон Паси и Росен Плевнелиев.

 

" Защо Политическа партия избират Алексей Петров пред Соломон Паси и Росен Плевнелиев? Причините да се образува тази коалиция са безусловно вътрешнополитически - нуждата да се решат тежки вътрешнополитически проблеми. Не може да си член на НАТО и цялата ти войска да е с съветско оръжие. Не може да си интегриран в Европейски Съюз и да имаш монопол при производството на горивата. Това са тежки вътрешни несъгласия. Виждаме, че единственият метод да се решат, е да се образува подобен вид коалиция ", добави Коларова.

 

По думите й въпросът с " Пирогов " е посочил какъв брой фундаментално сбъркана е интензивността в " сглобката ".

 

" Назначават " свои хора ". След като индивидът на Тагарев, е направил нещо в " Пирогов ", военният министър се усеща персонално зает и би трябвало да го избавя. Това не е правилото на демокрацията. И нито един човек не е незаместим ", счита още Коларова.

 

" Борисов чака " Възраждане " да станат втора политическа мощ ", безапелационен беше Андрей Райчев, съгласно който партията на Костадин Костадинов печели поради " слабата игра " на ПП-ДБ.

 

" Борисов залага доста повече на това да има свое държавно управление. Мълчи, тъй като следва ротация. След нея ще има напълно нов състав на Министерски съвет. Единственият вид, при който той ще смъкна кабинета, е в случай че не получи гаранции за персоналната си сигурност ", счита Кънев.

По думите му това значи нови назначения във Висш съдебен съвет да не се занимават с Борисов.

 

" Ситуацията е нелепа. Ще свърши на урната ", смята Райчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР