Правителството чрез МВнР ще изразим официален протест срещу обявяването за

...
Правителството чрез МВнР ще изразим официален протест срещу обявяването за
Коментари Харесай

Донев: Ще изразим протест за издирването на Христо Грозев

Правителството посредством Министерство на външните работи ще изразим формален митинг против оповестяването за издирването на журналиста Христо Грозев и ще настояваме за цялостна информация за основанията на това решение, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев, представен от БГНЕС.

Държавата, с нейните институции, е в непрекъснат контакт с журналиста Христо Грозев. Това разяснява служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на съвещанието на кабинета. Премиерът посочи, че България не е била осведомена по формален път от Русия за повдигнатите към журналиста обвинявания. 

„ За нас този акт е недопустим, съставлява посягане против свободата на словото и опит за заплашване на български жител. Правителството, посредством Министерство на външните работи, ще изрази формален митинг против оповестяването за търсене и ще упорства за цялостна информация ”, безапелационен бе Донев.

Премиерът уточни, че дейностите за оказване на подпомагане от страна на българското държавно управление не са реакция на напън, „ както настояват някои ”.

„ Посланикът на Руската федерация е извикан в Министерство на външните работи за пояснения по случая ”, добави той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР