Правителство на ПП и ДБ с подкрепата на ГЕРБ е

...
Правителство на ПП и ДБ с подкрепата на ГЕРБ е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Натрупаха се много различия между ДБ и БСП

Правителство на Политическа партия и Демократична България с поддръжката на ГЕРБ е допустима формула

В диалози за бюджета, въобще за разговор по политики, постоянно сме били отворени. Това сподели пред журналисти Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България “, съобщи кореспондент на .  " За съответна покана, за съответни диалози ще би трябвало да се съберем парламентарната група и да вземем решение. Но по принцип сме за този модел “.

Хубаво е, че има конструктивност, страната има потребност от диалог за реализиране на политики и политически решения, безапелационен е Иванов. " Ние ясно сме определили изискванията за нашата поддръжка. Трите основни политически цели за нас – правосъдна промяна, отношението във връзка с съветската експанзия и рационална макроикономическа политика “.

Първия мандат изрично няма да подкрепим, във връзка с втори и трети – това към момента са хипотези, изясни Иванов. " Хубаво е, че има разговор, добре е тонът да се успокои, това сигурно ще подкрепи сформирането на ръководство “.

Възможна е формулата Политическа партия и Демократична България да предложат държавно управление, а ГЕРБ да го поддържа, отговори Иванов. " Има доста елементи, които би трябвало да се обсъдят. Но въпросът е не аз по какъв начин се отнасям към тази концепция, значимото е по какъв начин се отнася към една или друга формула мандатоносителят “.

Българска социалистическа партия са вероятен сътрудник по съответни тематики, само че факт е, че раздалечаването в нашите позиции във връзка с Украйна, като тук не става въпрос единствено за оръжията за Украйна, а става дума и за това приоритет ли е модернизирането на българската войска, приоритет ли е модернизацията на българската войска и по какъв начин се осъществя този приоритет, финансира ли се модернизацията на българската войска или ние споделяме, че това е нещо, което не би трябвало, съобщи Иванов. " А също и за еврозоната – вървим ли към еврозоната като приоритет или би трябвало да я отложим в далечно бъдеще? Т.е. натрупаха се много разлики сред нас и Българска социалистическа партия, които несъмнено биха затруднили по-плътна колаборация от това, което беше в предходния парламент “, добави още Иванов.

Винаги съм казвал, че не става дума за Украйна, а постоянно съм казвал, че става дума за българския народен прагматичен интерес, безапелационен е Иванов. “Нашият народен интерес е да има непоклатимост и сигурност в целия район. Агресията на Путин е експанзия, дестабилизираща изискванията за непоклатимост, които са от първокачествен народен интерес на България и по тази причина ние би трябвало да си модернизираме армията “, в умозаключение сподели Иванов.

Позицията ни за Македония подсигурява националния интерес, добави най-после политикът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР