Правителство на Мария Габриел по всяка вероятност ще има и

...
Правителство на Мария Габриел по всяка вероятност ще има и
Коментари Харесай

Правителство на Мария Габриел може да мине - само чрез тайно гласуване

Правителство на Мария Габриел по всяка възможност ще има и то ще мине посредством скрито гласоподаване, обявиха депутати пред " Епицентър ".

 

Открито зад кабинета " Габриел " ще застанат ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, които имат 116 гласа, т.е. единствено 5 не им доближават за образуване на състав на Министерски състав.

 

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ намерено се опълчи на провеждането на шести подред предварителни парламентарни избори от пролетта на 2021 година, като ги назова " непотребни ".

 

А ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов заприказва за " тотална безнаказаност измежду партиите ", разяснявайки зациклилите договаряния за държавно управление. Лидерът на Има Такъв Народ Слави Трифонов по-късно отсече: " Ние ще подкрепим държавно управление от специалисти! "

 

На този декор е ясно, че кабинет със 116 гласа може да мине при спадащ кворум в пленарната зала или при скрито гласоподаване, при което недоволни от другите политически сили заявят поддръжка.

 

Първият вид обаче е прекално недодялан и надали ще бъде предпочетен, още повече че водачът на левицата Корнелия Нинова към този момент съобщи: " Категорично депутати от Българска социалистическа партия няма да поддържат държавно управление с наличие или неявяване от залата! "

Затова по-вероятно е да се употребява вторият - скрито гласоподаване.

 

Според източниците на " Епицентър " номинираната от първата политическа мощ в Народното събрание ГЕРБ - Съюз на демократичните сили за премиер Мария Габриел в действителност ще се яви при президента Румен Радев в понеделник, 22 май, с директория със състав на кабинет, както даде обещание.

И не инцидентно в телевизионно присъединяване сутринта знаковто лице на ГЕРБ Деница Сачева съобщи: " ГЕРБ ще върнат мандата на президента изпълнен, а имената на министрите ще станат ясни в понеделник. "

 

Разговорите за състава на държавното управление водела персонално Мария Габриел, окуражена да образува кабинет с експертен, само че явен евроатлантически профил. Експертите в кабинета щели да бъдат с друг политически профил и благосклонности, само че без хора на Българска социалистическа партия.

 

Подкрепа за подобен Министерски съвет се очаквала с изключение на от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ и от депутати от Политическа партия - Демократична България, недоволни от това накъде тласкат страната Кирил Петков, Асен Василев и Атанас Атанасов. Според тихите бунтари в редиците на втората парламентарна мощ при едни нови избори тя по-вероятно ще утежни резултата си. И по този начин няма да има и хипотетична опция да извърши реформаторските си планове, с които изиска доверието на гласоподавателите.

 

Недоволни от курса на водача Корнелия Нинова имало и в Българска социалистическа партия. В редиците на столетницата с паника следили спадащите й резултати и значително депутати се чувствали застрашени от последващи избори. Още повече че и те нямало по какъв начин да обяснят на гласоподавателите си за какво са позволили да не бъде признат бюджет и да се утежни социално-икономическата картина в страната, което директно визира приходите.

 

Засега единствената партия в 49-ото Народно заседание, която намерено се е оповестила за осъществяване на предварителни избори е " Възраждане ", а те имат единствено 37 депутати.

Всички други настояват, че най-хубавият вид е страната да има постоянно държавно управление. А това събитие прави излъчването му допустимо.

В противоположен случай 102-ото българско държавно управление още веднъж ще бъде служебно.

 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР