„Правителство на ГЕРБ, в каквото и да е форма, няма

...
„Правителство на ГЕРБ, в каквото и да е форма, няма
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: България трябва да има правителство, което да досвали Борисов от власт

„ Правителство на ГЕРБ, в каквото и да е форма, няма да подкрепим. От срещите, които организирахме с общинските организации, обаче, откриваме, че те желаят смяна, а тя може да се случи с държавно управление, не с изключителни избори. Ще сложим нашите условия за поддръжка - не може просто да подкрепим държавно управление на „ Има подобен народ”. Има неща, които би трябвало да се случат, с цел да се промени България. Първата стъпка беше направена, само че тя би трябвало да бъде довършена. Всички партии могат да се обединят към нужните промени в обществената система, правосъдната промяна и Изборния кодекс”. Това съобщи по Българска национална телевизия ръководителят на предизборния щаб на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски във връзка настоящата политическа конюнктура. Той подчертава върху това, че би трябвало всички, които желаят да бъде свален моделът „ Борисов ", да насочат напъните си там. По думите му следва да проличи дали партиите от митинга са били откровени в желанието си за това.

Изборният резултат на Българска социалистическа партия Свиленски окачестви като „ тежка загуба “ с оглед желанията и упованията на партията от изборите - дълго чакани за Българска социалистическа партия и българските жители. Според Свиленски предстоят разбори, които ще бъдат направени в границите на общински, регионални и районни препоръки на партията, с цел да бъдат открити грешките.

Относно рецензията, че Българска социалистическа партия не се е откроявала задоволително по време на летните митинги, Свиленски напомни: „ Всеки ден бяхме на митингите. Тогава имаше едно чувство, въодушевление – тези митинги да не се политизират. Самият аз стоях откъм гърба, ходех съвсем всяка вечер. Бяхме с българските жители. В същото време по-голямата рецензия е, че не напуснахме Народното събрание в дните на митингите. Ние стояхме вътре в него, с цел да отстояваме измененията в Изборния кодекс. Стояхме, с цел да опазим българското законодателство от погрома, който нанасяше ГЕРБ през последните месеци.”

Свиленски акцентира, че от срещи и от наблюдения на членове на левицата излиза наяве, че на тези избори практиката за пазаруване на гласове е била по-голяма от всеки път. По думите му такова безучастно отношение на органите на реда също в никакъв случай не е имало. Той цитира и съответни случаи в Гоце Делчев, за които левицата е била сигнализирана в деня на изборите.

„ България би трябвало да има държавно управление, което да досвали Борисов от власт. Борисов в този момент е застанал на първата стълбичка на слизането от властта – би трябвало да му помогнем да извърви цялата редичка от стълби надолу”, безапелационен бе Свиленски.

На въпрос за отношението на Българска социалистическа партия към президента Радев, Свиленски разяснява, че в никакъв случай не е стоял въпроса „ за” или „ против” Радев вътре в Българска социалистическа партия и че той е бил привнесен „ отвън”, с цел да може да се отклони тематиката за идните парламентарни избори. Той напомни още, че на договаряния сред двете страни Корнелия Нинова и президентът Радев са опровергали изрично тези изказвания.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР