Правителство може да се състави най-вероятно с третия мандат и

...
Правителство може да се състави най-вероятно с третия мандат и
Коментари Харесай

Председателят на обществения съвет към ЦИК прогнозира правителство на малцинството с третия мандат


" Правителство може да се сформира най-вероятно с третия мандат и този кабинет ще бъде на малцинството. " Това съобщи в студиото на Euronews Bulgaria ръководителят на публичния съвет към ЦИК Стоил Цицелков. Той се притеснява в устрема си да имаме държавно управление да не станем очевидци на исторически компромис.

„ Нямаше „ ние сме по-добри “, а имаше „ другите са по-лоши “. И след това е доста мъчно да се коалираш с тези хора, които си демонизирал дълго време. Ние като че ли забравяме, че всеки един водач, може ние въобще да не го харесваме и нашите гласоподаватели в действителност да не го харесват, само че той в всеобщия случай съставлява стотици хиляди гласоподаватели, които стоят зад него “, разясни Цицелков.

 
Чисто алегорично е доста мъчно за поддръжниците на една партия да поддържат мандат на друга. Те могат да влязат дружно в коалиция, само че в случай че алегорично мандатоносителят е някой различен, по този начин това по-лесно се изяснява пред гласоподавателите. Много мъчно една партия, която се стартира в обществото като, условно казано, „ алена “ или „ синя “, ще влезе в държавно управление с мандат на отсрещната.
Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР