Правителствената коалиция се управлява през мобилните телефони. Това каза в

...
Правителствената коалиция се управлява през мобилните телефони. Това каза в
Коментари Харесай

Янев: Исканата оставка на шефа на НСО е свръхконцентрация на власт в ръцете на Петков

" Правителствената коалиция се ръководи през мобилните телефони ". Това сподели в изявление за служебният министър председател в интервала май-декември 2021 година Стефан Янев, някогашен министър на защитата в кабинета на Кирил Петков.

Той акцентира, че в самата коалиция механизмите за взаимоотношение не работят.

Според бившият длъжностен премиер изгонването на посланичката на Русия у нас Елеонора Митрофанова е последна мярка.

" Никой дипломат няма право да се меси във вътрешните работи на една страна. Въпросът е на преценка дали с изявления и с дейности посланикът се намесва във вътрешните работи, или това е прочувствена оценка на някого. В случая приказваме за една емоционалност в държанието и фриволност на съответния вицепремиер (Асен Василев - б.р.), който е споделил това. Тази композиция на емоционалност и фриволност не е по никакъв начин добре в държанието на общественик ".

Той предвижда, че след вероятно изпъждане на съветската посланичка двустранните връзки сред България и Русия доста ще се влошат.

" При вземането на решение за военна помощ за Украйна от българския парламент е значимо се калкулират какви са вероятните резултати по-късно, на първо място в стопански проект ", счита Стефан Янев и категорично заяви, че с даването на военна помощ България става част от спора.

" Рисковете са непреки от военна позиция , само че директни - от позиция на икономическите последствия ".

Според него България има потребност от още изтребители, само че в този момент и незабавно . " Необходимо е да се мисли в този момент и незабавно за нови самолети, които не е наложително да бъдат F-16 , тъй като ни би трябвало междинно решение ".

" Позицията на премиера Кирил Петков за Република Северна Македония демонстрира непознаване на проблема - непознаване на историческата част и недоумение на вероятността, която стои оттук насетне. Бързането е под външно влияние, което не е в националния ни интерес ", разяснява някогашният длъжностен министър председател.

Исканата оставка на шефа на НСО Янев дефинира като свръхконцентрация на власт в ръцете на министър-председателя Петков.

" С Мая Манолова няма да сме сътрудници, а съперници ", съобщи Янев, като посочи, че интензивно се занимава с партийно строителство, само че към момента не желае да разкрива имена на хора, които ще бъдат част от политическия план, който приготвя.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР