Правителствената делегация, водена от министър-председателя кацна на летището в Скопие.

...
Правителствената делегация, водена от министър-председателя кацна на летището в Скопие.
Коментари Харесай

Кирил Петков пристигна в Скопие

Правителствената делегация, водена от министър-председателя кацна на летището в Скопие.

„ Бързи резултати. Динамика в диалозите и набелязване на дати и формати на групите, с цел да може още от идната седмица да стартират диалозите. Няма време за губене. Всяка седмица се случва нещо”, съобщи Кирил Петков пред Нова телевизия.

Става дума за към този момент оповестените 5 работни групи, в границите на които двете страни да обсъдят въпроси и да намерят допирни точки в няколко сфери: стопанска система, просвета, инфраструктура, европейска интеграция и история.

Министър-председателят към този момент разгласи, че предлага нов метод в връзката със прилежаща Република Северна Македония сепоред който историята да не е единствения информационен канал.

Визитата е безусловно в първия ден на новия кабинет на Република Северна Маквеония. Петков идва дружно с министъра на външните работи Теодора Генчовска, министърът на превоза и известията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Около 10 ч българско време сътрудника му Димитър Ковачевски ще го посрещне, след което двамата ще проведат среща на четири очи.

Нагласите и на двете е те да преминат в градивен и доброжелателен звук. „ Разговори за бъдещето” - по този начин пък Ковачевски разказа идните срещи с българския си сътрудник.

Любопитно е, че и двамата министър-председатели са ученици на Харвард. Припомням, че през ноември 2020 година София блокира и наложи несъгласие на рамката за договаряния със Скопие, която е наложително изискване за начало на договарянията, с мотив, че страната не извършва Договора за добросъседство сред България и Република Северна Македония от 2017 година

Позицията беше препотвърдена единствено преди седмица на Консултативния съвет за националана сигурност, който се организира при президента, дружно с представителите на кабинета и представители на всички партии в Народното събрание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР