Правителствена криза в Италия, след като вицепремиерът и вътрешен министър

...
Правителствена криза в Италия, след като вицепремиерът и вътрешен министър
Коментари Харесай

​Правителствена криза в Италия

Правителствена рецесия в Италия, откакто вицепремиерът и вътрешен министър Матео Салвини разгласи, че неговата партия " Лига " се отдръпва от ръководещата коалиция. Причината - траяли с месеци спорове с съдружния сътрудник - " Движение пет звезди " и техния водач Луиджи ди Майо. Премиерът Джузепе Контe прикани Салвини да изясни на италианците за какво се е стигнало до разпад на обединението.

Вътрешни различия и битка за власт станаха причина водачът на партия " Лига " - Матео Салвини да разгласи завършек на ръководещата в Италия коалиция. Според него, единственият излаз от създалата се рецесия, са предварителни парламентарни избори.

Матео Салвини, вицепремиер и водач на партия " Лига ": Върша работата си със сърце и с горделивост, само че когато някой непрекъснато се пробва да ти пречи да работиш, е време да се запиташ дали италианците желаят да ги ръководи " Господин НЕ ". Вие - жителите би трябвало да имате думата.
Лидерът на другия сътрудник в коалцията " Движение 5 звезди " - Луиджи ди Майо съобщи, че Салвини се подиграва с италианците и с демократичните процеси.

Премиерът Джузепе Контe осъди думите на Салвини.
Джузепе Контe, министър председател на Италия: Важно е италианските жители да научат цялата истина за разпада на ръководещата коалиция. Вътрешният министър Салвини не е индивидът, който има думата за това дали държавното управление остава на власт. Подобно решение не е в неговата компетентност и не мисля, че по този метод демонстрираме почитание към нашите гласоподаватели.
Все още е рано да се твърди, че в Италия ще има предварителни избори.

Сега Контe ще би трябвало да внесе избор на доверие в Народното събрание. Ако го загуби, то тогава в страната ще се гласоподава за нов парламент.
 Салвини изиска предварителни избори в Италия Салвини изиска предварителни избори в Италия
Вицепремиерът на Италия и водач на партия „ Лига” Матео Салвини е уведомил премиера на страната Джузепе Конте, че в Народното събрание към този момент няма болшинство,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР