Правителствата на САЩ и Германия се споразумяха, че при агресия

...
Правителствата на САЩ и Германия се споразумяха, че при агресия
Коментари Харесай

Северен поток 2 ще бъде спрян, ако Русия нападне Украйна

Правителствата на Съединени американски щати и Германия се споразумяха, че при експанзия от страна на Русия против Украйна газопроводът " Северен поток 2 " ще бъде спрян, съобщи Reuters с позоваване на източник от американския Конгрес.

По-рано президентът Джо Байдън предизвести съветския държавен глава Владимир Путин по време видеоконферентния диалог сред двамата, че Русия ще понесе тежки наказания, в това число стопански, в случай че се стигне до военна ескалация на спора й с Украйна. Той изрази дълбоката угриженост на Съединени американски щати и съдружниците им поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна, заяви Белият дом.

По информация на Reuters, от администрацията на президента Джо Байдън са съобщили, че Германия е поела ангажимент за прекъсване на " Северен поток 2 " при положение на " нападателни дейности " на Русия в Украйна. Засега не е известно дали двете страни са дефинирали какво включва понятието нападателни дейности в съответния случай.

Reuters цитира и коментар на неназован европейски посланик, който споделя, че Съединени американски щати са уведомили съдружниците си, че при всички случаи ще наложат наказания на тръбопровода при положение на съветско навлизане в Украйна. И следователно никой няма да желае да има нищо общо със " Северен поток 2 " подари опасения, че също ще бъде глобен, акцентира дипломатът.

Съветникът на президента Байдън по националната сигурност Джейк Съливан уточни, че ограниченията, които се плануват във връзка с Кремъл при нахлуване против Украйна са форма на напън от Страна на Запада, с цел да бъде предпазена Украйна.

" Защото в случай че Владимир Путин желае по този водопровод да тече съветски газ, несъмнено няма да рискува с навлизане в Украйна ", разяснява Съливан.

По информация на " Файненшъл таймс ", Съединени американски щати са споделили с европейските си сътрудници разследваща информация и са съумели да убедят някои скептично настроени страни, в това число Германия, че Кремъл може скоро да изпрати армията си в Украйна.

" Много съдружници не бяха уверени, че се случва нещо съществено. Бяхме сюрпризирани от пропастта в разузнаването - по какъв начин и за какво Съединени американски щати видяха това, което ние не видяхме. " - отбелязало неназовано публично лице от партньорска страна пред изданието.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР