Правителствата на България и Северна Македония няма да правят съвместно

...
Правителствата на България и Северна Македония няма да правят съвместно
Коментари Харесай

Правителствата на България и Северна Македония няма да правят съвместно заседание на 22 май

Правителствата на България и Северна Македония няма да вършат взаимно съвещание на 22 май. Причината е, че няма условия за това, заяви по време на посещаване в Прилеп македонският министър председател Димитър Ковачевски, представен от БГНЕС.

В момента министерствата на външните работи в София и Скопие разменят хрумвания, само че няма в съгласие общо решение, което да послужи като съществена за двустранен контракт, разяснява Ковачевски.

Според македонските министър председател „ решение с България може да има единствено, в случай че то е учредено на европейските полезности, на правилата за опазване на достолепието на двете страни, взаимното почитание сред политиците, институциите и жителите “.

„ Докато няма сходно решение, основано на тези полезности, няма да има решение. На този стадий, както и през миналия интервал, министерствата на външните работи разменят хрумвания, само че няма реализирано общо решение, което да бъде основа за междудържавен контракт и което да бъде споделено с институциите в двете страни ", акцентира Ковачевски.

Македонският министър председател посочи, че на 24 май „ ще води македонска делегация в Рим с македонски министри и ректора на Университета „ Св.св. Кирил и Методий “ в Скопие “.

От април у нас се приказва, че министър председателят Кирил Петков възнамерявал в слово за 24 май да вдигне ветото за старт на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз. Остава открит въпроса и дали българската и северномакедонската делегации ще се срещнат в Рим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР